Jumaat, 30 Ogos 2013

PEKERJA TNB DITETAK....SEBAB POTONG BEKALAN....

SUDAH MELAMPAU!!!! ... PEKERJA TNB HAMPIR PUTUS TANGAN DITETAK DENGAN PARANG KERANA NAK POTONG BEKALAN LETRIK !!!!Seorang pekerja Tenaga Nasional Berhad (TNB) hampir terputus tangan kiri akibat ditetak dengan parang setelah beliau memotong bekalan elektrik di sebuah rumah di Jalan PJS 7/23 Bandar Sunway, di Kuala Lumpur semalam.

Dalam kejadian 5 petang itu, Muhamad Axdni Isa, 42, bersama dua lagi rakan sekerjanya dilapor melakukan kerja pemotongan elektrik di depan sebuah rumah teres sebelum dua orang lelaki yang berada dalam rumah tersebut tidak berpuas hati dengan tindakan tersebut.

Timbalan Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Supt Tan Ah Chua berkata mangsa dan rakan-rakannya telah dimaki hamun lelaki itu ketika cuba menerangkan kepada suspek bahawa mereka membuat penyambungan elektrik secara haram.

"Disebabkan bengang, suspek kemudian keluar dari rumah dengan dua bilah parang dan menetak tangan kiri mangsa beberapa kali manakala rakannya yang lain terselamat," katanya ketika dihubungi di Kuala Lumpur semalam.

Tan berkata, mangsa dihantar rakannya ke Pusat Perubatan Subang Jaya (SJMC) sebelum dirujuk ke Pusat Perubatan Pantai Bangsar di Kuala Lumpur untuk pembedahan.

Susulan kejadian itu, polis menahan dua suspek berusia 33 dan 45 tahun itu untuk siasatan mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan.

- Bernama

Laporan penuh...

Bandar sunway rpt:6000/13
Pengadu: mohd fuad bin ishak(pekerja TNB subang jaya)
No kp:710918045373
I0:insp sim lee ping
Sek: 326kk

Pada 29/8/13 jam 1700hrs 1 team tnb dari subang jaya telah datang ke jln pjs 7/23 bdr sunway kerana telah mendapat aduan terdapat penyambungan haram di jln tersebut semasa team pengadu ingin membuat pemotongan bekalan elektrik di rumah setinggan jln pjs 7/23 bersama dengan 4orang pekerja TNB. 2 lelaki India menghampiri dan telah menyerang team tersebut dan telah menetak mangsa beberapa kali di pergelangan tangan kiri menggunakan parang panjang sehingga hampir putus.rakan mangsa telah membawa mangsa ke hospital sdmc dan telah di pindahkan dihospital pantai bangsar dan berada di dewan pembedahan.tahap kecederaan pergelangan tangan kiri hampir putus,ditempatkan di blok d tkt 2 no katil 18.

Butir2 suspek

Penama:sellvam a/l sangaralingam

no kp:680510086687

Suspek telah ditangkap oleh anggota D7 ipd subang jaya

P/S: KADANG2 ADA BENARNYA JUGA...WALAU KAMU BERTUGAS SEBAGAI PEMOTONG BEKALAN ATAS ARAHAN BOS...SEMOLEKNYA BERBINCANGLAH DULU...IKUT PROSEDUR YG DIBENARKAN...JIKA MENIMBULKAN KEMARAHAN PEMILIK PREMIS...SILA BAWA ANGGOTA POLIS BERSAMA...JANGAN MEMANDAI...

RAMAI YANG MNGADU DAN MENGATAKAN SI PEMOTONG BEKALAN SAMA ADA ELEKTRIK ATAU AIR BERSIKAP BENGIS DAN KURANG AJAR DENGAN MENDAKWA MEREKA ADALAH KUMPULAN DARI BERBAGAI KONGSI GELAP...PALING MALANG BILA MEREKA MENGATAKAN MEREKA ADALAH PEKIDA...RAMAI ORANG KAMPUNG GERUN BILA GENG NI ADALAH PEKIDA....KIKIKI CEMAR LAGI NAMA PEKIDA...

PALING SEDIH BILA ORANG KAMPUNG TENGAH MASAK NASI...ANAK LAPAR NAK MAKAN TETIBA ELEKTRIK DIPOTONG...NASI MENTAH...WOII SIAPA TAK MARAH...???

BERUNDING ITU ADALAH JALAN YANG TERBAIK...JANGAN SIBUK NAK TERUS POTONG SAJA....KAN DAH KENA....!!!

PAKDOE ALLAN

0 comments:

Next Previous Home
hostgator coupon code