Isnin, 22 April 2013

[VIDEO] DISEMBELIH, DIBAKAR DAN DITEMBAK BERAMAI-RAMAI....ZALIM SUNGGUH


Halaman berita negara-negara Arab hari ini masih hangat membicarakan pembunuhan menyayat hati yang dilakukan oleh askar rejim Basyar beserta tali barut upahan mereka di "Ertouz Al-Fadhl" apabila ratusan mayat ditemui bergelimpangan sehari selepas operasi penyembelihan berlaku.

Jumlah tepat angka korban sehingga kini dilaporkan mencecah 566 orang, 483 orang daripadanya kalangan wanita dan kanak-kanak.

Paling menyedihkan, mereka bukan sahaja ditembak beramai-ramai, terdapat kesan kelar di leher mereka yang disembelih dengan pisau serta terdapat mayat yang hangus akibat dibakar hidup-hidup.

Kumpulan pembangkang mendakwa, pembunuhan Ahad lalu merupakan jenayah terbesar yang dilakukan rejim sejak tercetus revolusi 2 tahun lalu.

Jaringan Hak Asasi Manusia Syria pula mendakwa askar rejim dan tentera Hizbullah bertanggungjawab kerana usaha mereka bagi menguasai beberapa kawasan yang dikuasai oleh Tentera Pembebasan Syria sebelum ini.

Halaman "Berita Syam" melaporkan, hampir 100 mayat ditemui dalam sebuah perkuburan dan pengumpulan mayat-mayat penduduk masih diteruskan.

Sementara itu, di wilayah Idlib juga dilaporkan 14 penduduk awam terbunuh, 5 daripadanya adalah kanak-kanak apabila sebuah bom digugurkan mengena sebuah sekolah "Sekolah Rendah As-Syahid Ali El-Khatib".Kebanyakan orang masih tidak tahu apa yang sedang berlaku ke atas Ahlul Al Sunnah di Syria, masih ramai yang mengatakan ia perang saudara.

Ini sebenarnya yang berlaku, sekumpulan Syiah bergembira sesama mereka menyiksa 2 pemuda kemudian membakar mereka sehingga mati bersama tangisan.

Kenapa ini semua terjadi?
Kerana mereka adalah Muslim Sunni!!

PAKDOE ALLAN

0 comments:

Next Previous Home
hostgator coupon code