Jumaat, 15 Februari 2013

FATWA OLEH OSTAD UMNO MENGHARAMKAN UMAT ISLAM DI MALAYSIA UNDI PAS - HARAM!!!INILAH FATWA YANG BARU DIKELUARKAN AGAR SELURUH UMAT KELANTAN TIDAK SESEKALI MEMANGKAH PAKATAN RAKYAT KERANA 'HARAM'. GOLONGAN OSTAD 'CARI MAKAN' SEPERTI INI SEMAKIN RAMAI KEBELAKANGAN INI UNTUK MENDAPATKAN SAMAH SERIA (SERINGGIT DUA). FIKIR-FIKIRLAH SENDIRI...

رب عابد جاهل ورب عالم فاجر،فاحذرواالجهال من العباد والفجار من العلماء

"Banyak orang bodoh yang rajin beribadah dan banyak pula orang 'alim yang durhaka, maka hati-hatilah kamu terhadap orang-orang bodoh dari golongan ahli ibadah dan orang-orang durhaka dari golongan 'ulama.

HR. Dailami melalui Abu Umamah r.a.

Wahai Sahabat Semua, kedua golongan tersebut tidak ada kebaikan pada dirinya, iaitu ahli ibadah yang tidak mengerti hukum agama dan orang 'alim yang suka berbuat durhaka.
Bahkan orang 'alim yang durhaka itu jauh lebih berbahaya dari pada orang bodoh yang rajin ibadah, sebab orang 'alim adalah orang yang mengerti akan hukum-hukum Allah, tetapi ia masih melanggarnya juga, oleh karena itu dosanya jauh lebih besar daripada orang bodoh, hingga jadilah ia orang sesat dan menyesatkan orang lain.
Lain halnya dengan orang yang bodoh, kesesatannya itu hanya untuk dirinya sendiri.

PAKDOE ALLAN

0 comments:

Next Previous Home
hostgator coupon code