Ahad, 2 September 2012

VIDEO - SAINTIS MENGESAHKAN BAHAWA LAUT MERAH BENAR-BENAR TERBELAH-NABI MUSA BENAR-BENAR MEMBELAH LAUT DAN MAYAT FIRAUN DIJUMPAI DI LAUT MERAH..AJAIB...

Lakaran artis menunjukkan angin kuat dari timur telah menyebabkan air lagun (kiri) dan sungai (kanan) ‘berpusing’ dan membentuk dinding air dekat Laut Merah. Saintis-saintis di AS membuktikan kebenaran kisah Nabi Musa membelah laut seperti yang diceritakan dalam kitab suci al-Quran dan Injil, lapor sebuah akhbar.

Satu kajian oleh sepasukan penyelidik yang diketuai saintis Carl Drews dari Pusat Penyelidikan Atmosfera Nasional di sini, mendapati fenomena itu tidak bercanggah dengan hukum fizik.

Kitab al-Quran menceritakan bahawa Nabi Musa membelah laut dengan menghentakkan tongkatnya ke tanah semasa baginda dan kaum Bani Israel terperangkap di antara pasukan tentera Firaun yang sedang mara dan laut di hadapan mereka.

Kumpulan saintis itu yang mengkaji beberapa peta kuno Delta Sungai Nil mendapati laut terbelah itu merujuk kepada sebuah lagun yang kini dikenali sebagai Tasik Tanis di selatan Laut Mediterranean dekat Laut Merah dan satu cawangan Sungai Nil.

Kini, dengan menggunakan simulasi komputer, saintis-saintis itu menunjukkan bahawa laut berkenaan terbelah dua melalui proses tiupan angin kencang yang dikenali sebagai angin timur bertiup selaju 100.8 kilometer sejam (km/j) selama 12 jam menyebabkan aliran air sungai dan lagun itu berpusing balik lalu membentuk seperti dinding air.

Satu model lautan komputer kemudian digunakan sebagai simulasi bagi melihat kesan angin yang bertiup semalamam ke atas air sedalam beberapa meter itu.

Selama empat jam, tiupan angin tersebut menghasilkan jambatan darat sepanjang 3.2 kilometer (km) dan selebar 4.8km.

Sejurus selepas angin timur reda, air lagun dan sungai itu kembali mengalir ke tempat asal seperti ombak tsunami. LIHAT DI BAWAHINI PULA ADALAH BAGAIMANA 'CONTOH' TAPI BAGI MUSLIM FILEM INI ADALAH HARAM DITONTON NAMUN SEKADAR MEREALISASIKAN PANDANGAN IMAGINASI YANG TIDAK BENAR, JANGAN LIHAT MUKA NABI MUSA TAPI GAMBARAN SUASANA YANG BERLAKU WALAUPUN SAMA SEKALI TIDAK SAMA...ASTARGHFIRULLAH...

MAYAT FIRAUN DI LAUT MERAH DIJUMPAI..APA SEBAB JASAD FIRAUN KEKAL...KLIK SINI

PAKDOE ALLAN

0 comments:

Next Previous Home
hostgator coupon code